WK driebanden

Archief. Jean Paul de Bruijn was tijdens het openingsduel van het WK driebanden te sterk voor Dick Jaspers.
Archief. Jean Paul de Bruijn was tijdens het openingsduel van het WK driebanden te sterk voor Dick Jaspers. © Pix4Profs / Peter van Gogh

De Bruijn is na nederlaag nog niet zeker van volgende ronde op WK driebanden.

 Paul de Bruijn uit Hulst is het wereldkampioenschap driebanden in Turkije verrassend sterk begonnen. In het openingsduel boekte de Zeeuw een knappe 40-28-overwinning op vijfvoudig kampioen Dick Jaspers. Later op de dag kon hij zich bij een goed resultaat al verzekeren van een plaats in het hoofdtoernooi, maar dat gebeurde niet.

Joop Van Den Oudenhoven  Laatste update: 06-09-23, 19:39

Jean Paul de Bruijn.

Jean Paul de Bruijn. © Stefan Osnaburg

De Bruijn op gemiddelde uitgeschakeld op WK driebanden

Machteloos maar hoopvol zat Jean Paul de Bruijn op de tribune tijdens de beslissende partij tussen Dick Jaspers en de Koreaan Ji Hun Ahn in poule B van het WK driebanden.

Joop Van Den Oudenhoven 07-09-23, 16:16 Laatste update: 07-09-23, 18:34 Bron: PZC

Jaspers moest winnen met ruim verschil en in niet al te veel beurten om het hoofdtoernooi te bereiken na verlies in zijn eerste partij tegen Jean Paul de Bruijn. Aan die opdracht voldeed de Brabander al snel met tussenstanden van 20-6, 27-9 en 33-9. Op dat moment was De Bruijn zeker van een plaats in het hoofdtoernooi. Maar toen Jaspers een paar beurten haperde en de Koreaan opveerde met een paar kleine series, veranderde dat.

De eindstand van 40-18 in 17 beurten was genoeg voor Jaspers om poulewinnaar te worden, maar zorgde ervoor dat De Bruijn afviel op gemiddelde.

WK driebanden junioren

Joris op WK
Joris van 't Zelfden © Paul Brekelmans

Sterk spelende Joris van ’t Zelfden reikt tot achtste finale op WK driebanden voor junioren

Nog niet eerder was de jonge biljarter uit Driewegen zo dicht bij een plaats in de kwartfinale op een WK, maar haalde het net niet.
Tegen de Portugees Goncalo Santos had hij de touwtjes lang stevig in handen en leek op weg naar een ruime overwinning. Via tussenstanden van 11-3, 22-8 en na een knappe serie van 10, 32-8 kwam de klad erin en rook de Portugees kansen. Een tiental missers van de jonge Zeeuw en sterk spel van de Portugees werd het 32-32 en 32-35 na 38 beurten.
Een domper van jewelste voor Van ’t Zelfden. Teleurgesteld en aangeslagen verliet hij de arena. Na even slikken reageerde hij met:” Eerst dacht ik dit kan niet meer fout gaan. Daarna kwam hij terug en dacht ik het zal toch niet. De spanning en veel moeilijke ballen deden hem nog dichterbij komen. Ik hoopte op een maakbare bal maar die kwam er niet meer en won hij toch nog. Dat was voor mij wel even slikken hoor.” Na een uitstekende poulefase waarin hij een partij won en een verloor maar op basis van een uitstekend moyenne zich vlot plaatste voor de KO fase was de uitschakeling een flinke domper, maar ook een bewijs dat hij flinke vorderingen maakt, gezien zijn spel en zijn algemeen gemiddelde van 0.973.