WK driebanden landenteams

 • Jean Paul de Bruijn.

  Jean Paul de Bruijn. © Pix4Profs / Peter van Gogh

  Jean Paul de Bruijn heeft een makkelijk begin tijdens WK driebanden voor landenteams

  Biljarter Jean Paul de Bruijn uit Hulst heeft samen met Dick Jaspers de eerste wedstrijd op het wereldkampioenschap driebanden voor landenteams eenvoudig gewonnen. Het Nederlandse tweetal was te sterk voor Jordanië.

  Joop Van Den Oudenhoven 09-03-23, 18:50 Bron: PZC

  Jaspers won zijn partij met 40-16 in 17 beurten van Mashhour Abu Tasyeh en De Bruijn had geen enkele moeite met Naser Awwad. Hij had wel veel meer beurten nodig dan zijn teamgenoot: 40-11 in 36 beurten.
  De partijen hadden alles weg van een opwarmrondje. Vrijdag vanaf 11.00 uur begint het echte werk voor de Nederlanders, met wedstrijden tegen Frankrijk en Spanje.


  Nederlands driebanden team naar kwartfinales op WK driebanden voor landenteams

  Jean Paul de Bruijn en Dick Jaspers hebben op het WK driebanden voor lanenteams de kwartfinales bereikt. Voor De Bruijn geldt: met dank aan Jaspers. Immers hij wist alleen tegen de Jordaniër Naser Awwad een partij te winnen.
  Joop van den Oudenhoven
  Jaspers won alle drie zijn partijen. In de tweede ronde toonde Jaspers nog eens zijn wereldklasse tegen de Spanjaard Daniel Sanchez toen hij in de zesde beurt met een serie van 20 en even later nog eens 7 de Spanjaard vleugellam maakte en won met 40-14 in 13 beurten. De Bruijn verloor daarentegen kansloos van Ruben Legazpi met 24-40 in 26. In de slotronde met Frankrijk als tegenstander werd het een ware veldslag. Op beide tafels gaven de spelers elkaar weinig toe en verdedigde als leeuwinnen met een nest welpen. De Bruijn zag geen kans daar tegen Jerome Barbeillon ook maar een ogenblik doorheen te breken en zag in de slotfase de Fransman verder weglopen. Ook de nabeurt hielp er niet meer aan. Verlies was voor hem (wederom) onvermijdelijk, 35-40 in 32. Jaspers vocht net zo’n moeizaam duel uit met Mikael De Vogelaere. De gehele partij hield de Frans Jaspers in de klem en gaf gen kans weg. Tot de eindfase zich aankondigde en Jaspers zijn bekende Houdini-act voor de fdag haalde en met 40-36 alsnog aan het langste eind trok. Het gelijke spel tussen beide teams was voor de Nederlanders genoeg voor een plaats bij de laatste acht. Zaterdag vanaf circa 17.00 uur worden de kwartfinales gespeeld. Zondag vanaf 10.00 uur de halve finales en vanaf 16.00 uur de finale.

  De en Jaspers in innige omhelzing op WK
  De Bruijn kan regerend wereldkampioen Turkije met Nederlands team niet uit WK-finale houden

  Biljarter Jean Paul de Bruijn uit Hulst en zijn ploeggenoot Dick Jaspers zijn niet tot de finale van het wereldkampioenschap driebanden voor landenteams gekomen. Het Nederlandse duo verloor in het Duitse Viersen in de halve finale van regerend wereldkampioen Turkije.

  Joop Van Den Oudenhoven 12-03-23, 17:47 Bron: PZC

  Jaspers verloor zijn partij met 30-40 van Semih Sayginer en De Bruijn met 39-40 van Tayfun Tasdemir. Bijna was De Bruijn de reddende engel voor Nederland, maar hij miste bij 39-36 zijn laatste punt, waarop de Turk een verlenging voorkwam. Niemand had verwacht dat Nederland het de Turken zo moeilijk zou maken. Vooral het herstel van De Bruijn maakte van de Nederlanders een geducht team.

  Dick Jaspers was in de voorronden nog de grote steunpilaar van het Nederlands team, maar in de kwart- en halve finale was De Bruijn de betere van het duo. Dat kondigde zich al aan in de kwartfinale zaterdag tegen Zuid-Korea. Jaspers verloor toen met 38-40 van Haeng Jik Kim, terwijl De Bruijn met 40-36 Jung Han Heo in bedwang hield en een verlenging afdwong. Daarin trok Nederland aan het langste eind, om een dag later dus alsnog te stranden tegen Turkije.