EK driebanden

De Bruijn op EK uitgeschakeld door Jaspers, met wie hij samen nog wel kans maakt op een titel

Op het Europees Kampioenschap driebanden voor individuele spelers is Jean Paul de Bruijn uit Hulst uitgeschakeld in de achtste finales door landgenoot en veelvoudig wereldkampioen Dick Jaspers.

Joop Van Den Oudenhoven 14-04-23, 16:41 Bron: PZC

Jaspers was in een boeiend duel te sterk met 50-42 na 23 beurten. De Bruijn leidde de dans tot ruim over de helft van de partij, tot Jaspers met een serie van 11 het verschil maakte en zijn voorsprong niet meer afstond. De Bruijn was in de achtste finale gekomen door een degelijke overwinning op de Turk Turgay Orak met 50-32 na 32 beurten.

Zaterdag en zondag is er nog de eindstrijd om de titel voor landenteams, waarin De Bruijn en Jaspers samenspelen.

Jean Paul de Bruijn.

Jean Paul de Bruijn. © Pix4Profs / Peter van Gogh

Goud op EK zit er niet in voor De Bruijn, maar de Hulstenaar is content met zijn podiumplek

Na een prima voorstelling van Team 1 van Nederland, bestaande uit Dick Jaspers en Jean Paul de Bruijn uit Hulst, eindigde het Europees kampioenschap driebanden voor landenteams met een bronzen medaille.

Joop Van Den Oudenhoven 16-04-23, 16:06 Bron: PZC

Gezegd moet worden dat met name De Bruijn een perfecte rol vervulde. Na twee overwinningen in de kwalificatie werd in de kwartfinale gewonnen van Duitsland 1. De Bruijn versloeg Dustin Jäschke met royale cijfers, 40-27 in 23 beurten, en Jaspers kon in de nabeurt gelijkmaken tegen Martin Horn, 40-40 na 15.

In de halve finale tegen Griekenland 1 was het weer De Bruijn die zijn partij won. Dit keer met gering verschil van 40-36 in 23 van Kostantinos Kokkoris. Maar Jaspers verloor kansloos van Nick Polychronopoulos met 22-40 in 17. Een verlenging naar 15 punten moest de beslissing brengen tussen de vier spelers en die werd door de Grieken gewonnen met 7-15. Nederland 1 eindigde daardoor als derde en Griekenland ging naar de finale tegen het Zweedse team met Blomdahl en Nilsson.

De Bruijn na afloop: ,,Ik ben zeer tevreden met mijn eigen optreden. Samen zijn we ver gekomen tussen een aantal heel sterke landen. We mogen dus content zijn met een podiumplaats.”