PK's Driebanden groot 2022-2023

WK driebanden Heerhugowaard

Van ’t Zelfden naar WK driebanden: ‘Met Koreanen erbij weet je het nooit’
Driebander Joris van ’t Zelfden uit Driewegen gaat vanaf vrijdag de strijd aan op het wereldkampioenschap driebanden voor junioren in Heerhugowaard.

Joop Van Den Oudenhoven 22-09-22, 14:02 Bron: PZC
,,In eerste instantie ga ik als Nederlands Kampioen voor het overleven van de poulefase‘’, blikt hij vooruit. ,,Daarin tref ik als eerste een andere Nederlander, de nummer 2 van het NK, Nick Dudink. Daarna spelen we allebei tegen een voor mij onbekende Koreaan Park Jeongu. Met Koreanen erbij weet je nooit waar je staat. Sinds ik in Korea ben geweest weet ik wat daar allemaal aan talent rondloopt. Afwachten dus.”

Twee van de drie spelers gaan naar de achtste finales, dus de jonge Zeeuw heeft volop kansen. Aan support geen gebrek voor hem. ,,Mijn moeder, oma en enkele tantes zijn van de partij. Allemaal vrouwen dus ik zit er warmpjes bij. Of het gaat helpen weet ik niet, maar ik ga er wel alles aan doen.”

Zeeuws biljarttalent stelt zichzelf teleur tijdens het WK driebanden
Het WK driebanden voor junioren zit erop voor Joris van ’t Zelfden uit Driewegen.
Joop Van Den Oudenhoven 24-09-22, 00:11 Bron: PZC
Het zag er al donker uit voor de jonge Zeeuws na verlies in zijn eerste partij. Daarin was Nick Dudink, de nummer twee van het NK vorig jaar, te sterk. Van 't Zelfden was toen zelf nota bene eerste en dus kampioen. Hij verloor nu met 20-25.
In zijn tweede partij moest hij tegen de torenhoge Koreaanse favoriet Jeongu Park met goede cijfers winnen om verder te komen. De Koreaan had al met 25-12 van Dudink gewonnen en bleek ook voor Van ’t Zelfden een onneembare hindernis, al speelde hij een stuk beter.
,,Ik ben teleurgesteld in mezelf‘’, aldus Van ‘t Zelfden na afloop. Ik speelde slecht in mijn eerste partij. Bleef niet staan na mijn afstoot. Maakte mijn stoten niet af en was te onrustig. Ging tegen mezelf spelen. De tweede partij was beter. Zat er zelfskans in op winst maar een serie van 7 van Park was er teveel aan.”