Eredivisie.

Stand:

 

Team Dallinga.com met Jean Paul de Bruijn, Peter de Backer, Berry Dallinga en Steven van Acker (vlnr).
vlnr: Jean Paul de Bruijn, Peter de Backer, Berry Dallinga en Steven van Acker. ©Joop van den Oudenhoven


De Bruijn en De Backer helpen driebanders van Dallinga.com aan eerste punt.


De start van de competitie in de eredivisie driebanden leverde Dallinga.com een remise op op bezoek bij de vice-kampioen van vorig seizoen Dekker Keukens/AP Sprundel.

Die goede uitslag was vooral te danken aan Jean Paul de Bruijn en Peter de Backer. De Bruijn versloeg in een formidabele wedstrijd Dave Christiani met 24-40 in slechts 19 beurten goed voor een algemeen gemiddelde van 2.105. De Hulstenaar was na afloop content met zijn optreden:” Ik heb goed gespeeld en Dave goed in bedwang gehouden door ook verdedigend attent te zijn. Mede door een serie van 9 en twee keer 4 vroeg in de partij heb ik hem onder druk kunnen zetten en houden. Daarmee werd de basis voor de latere remise gelegd.”
Peter de Backer volgde het goede voorbeeld en versloeg een altijd lastige tegenstander Gerwin Valentijn met 31-40 na 27 beurten.
Voordien had Berry Dallinga al een kansloze nederlaag geleden tegen Henk Blauwblomme. De teamcaptain die nog wel een redelijke start kende was niet opgewassen tegen de Belg en ging met 40-22 in 30 beurten hard onderuit. Dallinga:” Ik maakte soms moeilijke punten, maar werd niet beloond met een vervolg waardoor ik geen series kon maken. Henk is een sterke speler en je weet dat je niet veel beurten krijgt bij hem.”
Over hard onderuit gesproken, Steven van Acker kwam er niet aan te pas na een raketstart van Barry van Beers, die in het verdere verloop wel wat afzwakte maar nooit meer in gevaar kwam, 40-16 na 32 beurten.
Van Acker die twee weken geleden nog op fraaie wijze de superprestige van België won was nu zoekende naar dat vormpeil maar vond het pas in de laatste vijf beurten toen hij nog 9 punten bijeen speelde. “Toen en nu een wereld van verschil.” aldus Van Acker.

ronde 2.

Berry Dallinga, hier op archieffoto, verloor van Jack van Peer.

 Berry Dallinga, hier op archieffoto, verloor van Jack van Peer. © Anne Hana

Verzwakt Dallinga.com wordt geslachtofferd door Cues&Darts/Xtreme

Het gemis van kopman Jean Paul de Bruijn, die verplichtingen had in de Deense competitie, deed zich voelen bij Dallinga.com. De formatie ging in de eredivisie driebanden met 8-0 onderuit tegen Cues&Darts/Xtreme.

Joop Van Den Oudenhoven 01-10-23, 18:22 Bron: pzc

Invaller Koen Saver deed wat in zijn vermogen lag, maar moest na een grote achterstand te hebben opgelopen (8-24) het onderspit delven tegen Huub Wilkowski. De Brabander had nog wel zeven beurten nodig om het laatste punt te maken en zag Saver terugkomen tot 33-40 na 36 beurten.

Berry Dallinga begon ijzersterk met onder meer een serie van acht tegen Jack van Peer, maar kon zijn tegenstander niet van het lijf houden. Met twee series van 10 werd eerst de achterstand weggewerkt en vervolgens het gat gemaakt. Dallinga spartelde nog tegen maar miste een paar kansen om de schade te repareren: 30-40 in 37. Op de andere tafel verloor Peter de Backer kansloos van een ontketende Pierre Soumagne. De Fransman noteerde precies 2.000 gemiddeld voor zijn zege op de Belg: 22-40 in 20.

Gegroeid

De klapper van de middag in de goed gevulde zaal van Hotel Dallinga in Sluiskil was de partij tussen de leeftijdgenoten Steven van Acker en Glenn Hofman. De Hagenaar begon zijn carrière ooit in Sluiskil en toonde zijn voormalige fans hoe hij inmiddels is gegroeid. Met 18-40 in slechts 14 beurten veegde hij de tafel aan met de thuisspeler. Die liet nog altijd een gemiddelde van 1.286 noteren, maar Hofman ging daar ver overeen met 2.857!

Teamcaptain Berry Dallinga na afloop: ,,Er was vandaag geen kruid tegen gewassen. Die mannen speelden een wereldpartij. Zelf dacht ik nog kansen te hebben maar twee series van 10 braken mij op. Op Glenn stond geen maat. Dat was genieten voor de toeschouwers.”

ronde 3

Dallinga.com is dichtbij punt, maar verliest weer met 5-3

Voor de derde keer in de laatste paar recente ontmoetingen, won SIS Schoonmaak met 5-3 van Dallinga.com. En dat was stevig balen voor de ploeg uit Sluiskil, want lang zag het ernaar uit dat er een punt zou worden gehaald in Uden.

Joop Van Den Oudenhoven 08-10-23, 18:18

Echter zag Raimond Burgman, die de slotpartij speelde tegen Steven van Acker, zijn kans schoon om in de laatste vier beurten een achterstand van 28-38 om te zetten in een 40-40-gelijkspel na 26 beurten en daarmee de winst voor zijn team te bemachtigen. De anders zo koele Belg kon zijn keu wel opvreten. ,,Ik had het eerder uit moeten maken, maar miste twee keer moeilijke ballen en hij profiteerde optimaal om in de nabeurt nog eens met 6 langszij te komen. Ik baal als een stekker. Dit kost ons een punt.”

Het vervelende was ook nog dat even daarvoor Jean Paul de Bruijn tot 12-13 goed meeging met de topspeler van SIS Eddy Merckx. Daarna werd het een demonstratie van de Belg, die in de zevende beurt uitpakte met een serie van 13 om vervolgens twee beurten later er 8 overheen te maken. Daarmee was de partij beslecht. Het werd tenslotte 40-17 in slechts 12 beurten. Voor Merckx een gemiddelde van 3.333. ,,Doe er maar wat aan”, zei De Bruijn na afloop.

Balen

Voor de pauze had Peter de Backer nog de basis gelegd voor een mogelijke remise. Hij won na een bloedstollende partij met 38-40 in 31 beurten van Raymund Swertz. Hoopvol omdat Berry Dallinga, zoals wel vaker, kansloos verloor. Dit keer was Martien van der Spoel veel te sterk met 40-27 na 29 beurten. Dallinga: ,,Tja. Ik heb voor mijn doen niet eens slecht gespeeld, maar kwam gewoon tekort. Waar ik van baal is dat we nu voor de derde keer met 5-3 verliezen van dit team. Ongelofelijk en we waren zo dicht bij een puntendeling.”

Driebanders van Dallinga.com doen zichzelf tekort

De driebanders Dallinga.com leden in de eredivisie een nieuwe nederlaag. De ploeg uit Sluiskil ging met 5-3 ten onder tegen STZ Zundert, de nummer twee van de ranglijst. De uitslag zegt meteen alles over de krachtsverschillen in de hoogste klasse van het driebanden. Die zijn gering.
Joop van den Oudenhoven 15-10-23 18.51 Bron:pzc

Voor de pauze verloor Berry Dallinga kansloos van Rik van Beers, met 26-40 in 36 beurten. Peter de Backer trok de score hierna meteen gelijk met een mooie overwinning op Francis Forton (40-29 in 28 beurten). Na de pauze ging het mis. Jean Paul de Bruijn begon sterk met 7 uit 4 beurten, maar werd al snel door zijn Spaanse tegenstander Sergio Jimenez met de rug tegen de muur gezet. Binnen de kortste keren keek de Hulstenaar tegen een fikse achterstand aan: via 11-17 werd het 19-29 waarna Jimenez bij de stand 24-40 een eind aan de partij maakte, met dien verstande dat De Bruijn nog de nabeurt had. Die werd benut om de stand een mooier aanzien te geven via een fraaie serie van 10, 34-40 dus. Matchbal Steven van Acker keek in zijn partij tegen de Duitser Thorsten Frings ook al snel tegen een achterstand aan, maar bleef vechten tot er zelfs winstkansen ontstonden. Van 35-39 ging het naar 39-39 en de matchbal leek te maken. Het publiek hield de adem in, maar het punt kwam er niet. Frings profiteerde en maakte de partij uit. Met één punt in de nabeurt dwong Van Acker nog wel een remise af. Berry Dallinga: ,,Het zit ons niet mee. Voor de tweede keer op rij verliezen we met 3-5 en dat is balen. We hebben nog maar één punt, maar het hadden er zomaar drie of vier kunnen zijn.” Driebanden eredivisie.

Het zit Berry Dallinga en zijn ploeg weer niet mee in de eredivisie driebanden

Berry Dallinga merkte vorige week nog op dat het zijn team Dallinga.com en hemzelf niet meezit dit seizoen in de eredivisie. Ook dit weekend, na de wedstrijd in Oosterhout tegen Team Eekhoorn, was dat weer zo. ,,We hebben met 6-2 verloren, maar 4-4 had de verhoudingen beter weergegeven.’’

Joop Van Den Oudenhoven 29-10-23, 17:46 Laatste update: 29-10-23, 18:08 Bron: PZC

Immers, voor de pauze bleef de stand in evenwicht na een fraaie overwinning van Peter de Backer op Frans van Kuijk, met 19-40 in slechts 24 beurten. Steven van Acker verkocht zijn huid wel duur, maar niet duur genoeg want Peter Ceulemans was net de betere en won met 32-40 in 30 beurten.

Na de pauze ontbrande de strijd nog heviger. Jean Paul de Bruijn nam het op tegen de Griek Nikos Polychronopoulos, afgelopen week in de World Cup in Veghel nog goed voor een serie van 25. De Bruijn leidde vanaf het begin tot de slotfase steeds met enkele puntjes voorsprong. In die slotfase leek de vermoeidheid toe te slaan, na het wereldbekertoernooi in Veghel waar hij brons veroverde. Hij miste een paar maakbare ballen. De Griek profiteerde optimaal en pakte de winst met 40-31 in 31.

Berry Dallinga verloor op de andere tafel eveneens, maar de wijze waarop zal hem nog lang heugen. Met zijn allerbeste moyenne tot nu dit seizoen, 1.647, moest hij toch nog diep buigen voor een superieure Jerry Hermans. Die steek ver boven zichzelf uit en zegevierde met 40-28 in 17 beurten, goed voor 2.353.

Joey de Kok
Joey de Kok uit Lewedorp won met zijn team J&F Auto’s/New Jorissen, van koploper SIS Schoonmaak met 2-6. De Zeeuw gaf met zijn 40-32 overwinning op meervoudig Nederlands Kampioen Raimond Burgman de doorslag voor de teamzege. 

ronde 6 en 7
Dallinga.com - Burgmans Biljarts 6-2:
Dallinga.com - Aartsbouw Sprundel 8-0:

Berry Dallinga won na een goede trainingsweek tweemaal in twee dagen.
Berry Dallinga won na een goede trainingsweek tweemaal in twee dagen. © Joop van den Oudenhoven

Dallinga.com komt met twee zeges sterk uit dubbelweekeinde

Zo verlies je vier keer op rij en speel je één keer gelijk, en zo win je twee keer in één weekend. Dat laatste presteerde het driebandenteam van Dallinga.com in de eredivisie. Zaterdag werd het 6-2 tegen Burgmans Biljarts en zondag 8-0 tegen Aartsbouw Sprundel.