Competitie Eredivisie

www.biljartpoint.nl

Poule indeling

 • 1 Bousema Lochem
  2 S.I.S. Schoonmaak
  3 STD Stichting Topbiljart Den Haag
  4 A1 Biljarts
  5 Dallinga.com
  6 `t Hartje van Oosterhout
  7 `t Ivoor
  8 STZ Zundert
  9 Aartsbouw Sprundel
  10 Dekker Keukens
  11 Team Eekhoorn
  12 DKM Tools

Programma:

 • 13 sep. Bousema Lochem - Dallinga.com
 • 20 sep. Dallinga.com - A 1 Biljarts
 • 27 sep. DKM Tools - Dallinga.com
 • 04 okt. Dallinga.com - 't Hartje van Oosterhout
 • 10 okt. 't Ivoor - Dallinga.com
 • 11 okt. Dallinga.com - S.I.S. Schoonmaak
 • 18 okt. Dekker Keukens - Dallinga.com
 • 01 nov. Dallinga.com - STD Stichting Topbiljart Den Haag
 • 22 nov. Team Eekhoorn - Dallinga.com
 • 29 nov. STZ Zundert - Dallinga.com
 • 06 dec. Dallinga.com - Aartsbouw Sprundel
 • 24 jan. Dallinga.com - Bousema Lochem
 • 31 jan. A 1 Biljarts - Dallinga.com
 • 07 feb. Dallinga.com - DKM Tools
 • 21 feb. 't Hartje van Oosterhout - Dallinga.com
 • 28 mrt. Dallinga.com - 't Ivoor
 • 04 apr. S.I.S. Schoonmaak - Dallinga.com
 • 11 apr. Dallinga.com - Dekker Keukens
 • 18 apr. STD Den Haag - Dallinga.com
 • 25 apr. Dallinga.com - Team Eekhoorn
 • 01 mei Dallinga.com - STZ Zundert
 • 02 mei Aartsbouw - Dallinga

ronde 1

Dallinga opent seizoen met remise, De Kok speelt gelijk

 • SLUISKIL - Met nieuwkomer Allan Schrøder en zonder de afgezwaaide Caudron en Jean Paul de Bruijn sleepte het driebandenteam van Dallinga een punt uit de strijd met Bousema in Lochem: 4-4.

  Wat waren ze dichtbij een overwinning de mannen uit Sluiskil. Peter de Backer, vervanger van kopman De Bruijn kwam twee puntjes tekort tegen Stefan Galla, 40-38, maar had aan een gelijkspel genoeg gehad voor een teamoverwinning. Die kwam er niet, omdat hij in zijn laatste beurt een zeer moeilijk patroon van een formidabele oplossing voorzag maar op een tiende van een millimeter zag mislopen. Galla was er als de kippen bij om zijn laatste punt te maken. Allan Schrøder liet zien een welkome aanwinst te zijn met een royale overwinning op de altijd lastige Anno de Kleine, 24-40 in 27 beurten met een gemiddelde van 0.481 voor de Deen. Steven van Acker pakte ook de winst op Frans van Schaik, auteur van diverse biljartboeken over puntensystemen. De jonge Belg trok aan het langste eind met 35-40 in 32. Berry Dallinga trof het tot slot niet met Sander Jonen als tegenstander die na 2 beurten al met 11-0 leidde. Telkens als Dallinga zich terug knokte liet Jonen een serie aantekenen waardoor de achtervolging moest worden ingezet. Dat lukte uiteindelijk niet, het werd 40-31 in 34 voor de Amsterdammer in Lochemse dienst.
  Joey de Kok, uitkomend voor DKM Tools in Oosterhout, speelde zijn openingswedstrijd tegen Herman van Daalen. Het werd 40-38 voor De Kok uit Lewedorp in 37 beurten. Zijn team speelde gelijk tegen de Hagenaars: 4-4.

ronde 2

Dallinga weer gelijk.

 • ronde 2

  Dallinga.com - A1 Biljarts 4-4: Wennen, wennen, wennen. Het was alweer sinds 1 maart dat er in Hotel Dallinga kon worden genoten van een biljartwedstrijd in de eredivisie.
  Hoe kom ik daar ook weer was de eerste vraag die opkwam. Dan hoe zal het eraan toegaan in de corona tijd en dan is er wel genoeg plaats nu er moet worden gereserveerd.
  Om met dat laatste te beginnen, ja. Plaats genoeg en keurig ingedeeld met niet meer dan 2 personen aan een tafel afgeschermd met een plastic wand. Wennen was ook dat je op je plaats moest blijven zitten en niet kon/mocht rondwandelen. Dus geen contact met anderen. Vreemd gevoel bij een sport waar onderlinge contacten en vriendschap de basis zijn voor bezoekers.
  de wedstrijd bood voor de pauze ook al niet al teveel vertier. Berry Dallinga begon nog goed en leidde na 17 beurten met 17-15 tegen Kay de Zwart. Daarna was het als pudding. De verkramping sloeg toe bij de thuisspeler en hij maakte amper nog een punt. "Ik had vanmorgen nog zo lekker staan inspelen en had een perfecte afstoot. Nu was alles opeens weg." zei Dallinga na afloop. Feit is in elk geval dat er werd verloren met 24-40 in 33. Op de andere tafel speelde Raymond Ceulemans een ongelukkige wedstrijd tegen Rudy de Laet. Na steeds achter zijn tegenstander te hebben gelopen kwam hij bij 33-30 voor het eerst op voorsprong en leek winst toch nog mogelijk. Daar dacht De Laet anders over en maakte met een serie van 8 opnieuw het verschil om direct erna de partij uit te maken, 36-40, 34. Rust en 0-4 achter. Geen fijne uitgangspositie. Na de thee veranderde dat beeld met een magistrale voorstelling van Peter de Backer tegen Jelle Pijl. De Tukker werd in 16 beurten van tafel gespeeld en bleef verbouwereerd achter op 14 puntjes, 40-14 in 16. Series van 10 en 8 van De Backer gaven de door- en doodslag. Steven van Acker liet zich ook niet verrassen door sluwe vos Richard Bitalis. Wat de Fransman ook probeerde Van Acker bleef stoïcijns zichzelf en won koeltjes met 40-26 in 28. Toch nog een puntje.

ronde 3

Weer punt voor Dallinga.com

 • DKM Tools - Dallinga.com 4-4: Voor de derde keer op rij dit seizoen speelde Dallinga.com gelijk. Gezien de samenstelling van het team een verdienstelijke prestatie. Immers Dat Jean Paul de Bruijn ontbreekt is zo langzamerhand wel bekend maar dat ook vervanger Allan Schrøder forfait moest geven was een nog grotere aderlating. De Deen mocht niet door Duisland naar Nederland reizen en moest afzeggen. Koen Saver moest dan opdraven als ultieme reserve. De jonge Belg zou een aansprekende rol spelen. Voor de pauze was er allereerst de Zeeuwse derby tussen Joey de Kok uitkomend voor DKM en Berry Dallinga. De Kok (1.142) bleek naar verwachting veel te sterk. Met 40-35 en een hoogste serie van 7 greep hij met ruim verschil de overwinning 40-26 in 35 beurten. Het was zijn tweede zege in drie wedstrijden in de eredivisie. Verrassend was wel de nederlaag van Steven van Acker tegen Jack Wijnen. Nu is de Dongenaar een sterke speler die onverwacht uit de hoek kan komen maar voor Van Acker onder normale omstandigheden te pakken. Normale omstandigheden waren er niet. De Belg kan nu eenmaal niet uit de voeten op Pro-lakens. Wijnen won dan ook royaal met 40-26 in 34. Na de thee was er heel wat goed te maken. Peter de Backer pakte die opdracht bloedserieus op en vermorzelde een zwak spelende Roland Uijtdewilligen met liefst 19-40 in 36 beurten. De opdracht voor Saver was duidelijk maar niet simpel. Winnen van Eddy Willems jr. Saver begon stroef met 14-5 achter maar had al snel zijn goede gevoel te pakken en kwam terug tot 14-15Daarna ging het heel de partij gelijk op met dan de een en dan de ander aan de leiding tot de laatste beurt. Toen maakte Saver het bij 39-40 in 35 uit en daar Willems was begonnen was de zege binnen evenals het punt voor Dallinga.

ronde 4

Dallinga.com heeft abonnement op remise, Joey de Kok pakt derde overwinning 

 • Driebanden eredivisie. Dallinga.com - ‘t Hartje van Oosterhout 4-4: En nog maar eens een gelijkspel voor de driebanders van Dallinga.com. Het vierde op rij om precies te zijn. Toch was de thuisploeg dit seizoen nog niet zo dicht bij de overwinning. Peter de Backer vocht een spannend duel uit met Glenn Hofman dat in de laatste beurt werd beslist toen De Backer twee millimeter verwijderd bleef van zijn laatste punt en Hofman de partij meteen besliste in zijn voordeel, 39-40 in 34 beurten. Op de andere tafel had Steven van Acker een verdiende overwinning geboekt op de taaie Harrie van de Ven met 40-34 in 40 beurten. Berry Dallinga had voor de pauze voor de grootste verrassing gezorgd met een knappe overwinning van 40-28 in 41 op de sterker geachte Frank Martens. Dallinga begon furieus aan zijn partij en leidde bij de pauze met 20-10 na dertien beurten. Daarna kwam er wat sleet op, maar maakte de partij uit met drie keer twee achter elkaar. Debutant Allan Schrøder was niet in goede doen bij zijn eerste optreden voor ‘eigen publiek’ en verloor kansloos van Davy van Havere met 24-40. In 28 beurten. Tot 19-18 geloofde hij nog in zijn kansen, maar toen Van Havere met zes over de brug kwam en in de laatste twee beurten met acht en vijf finishte was het kalf verdronken en geen redding meer mogelijk. De Deen na afloop: ”Na deze partij was het een voordeel dat er geen publiek mocht zijn. Ik zou me doodschamen met mijn prestatie. Het liep niet, kreeg moeilijk spel en liet de makkelijke liggen. Volgende week hopelijk beter.”
  Joey de Kok pakte in de vierde ronde zijn derde overwinning en was van groot nut voor zijn team DKM Tools bij de 6-2 overwinning.
 • Dallinga.com speelde in de eredivisie driebanden opnieuw gelijk en nu tegen 't Hartje van Oosterhout. Alle ogen, voor zover die aanwezig mochten zijn, waren gericht op de Deen Allan Schrøder die zijn eerste thuiswedstrijd speelde.
  JOOP VAN DEN OUDENHOVEN
  Het werd er één voor Schrøder om zo snel mogelijk te vergeten. Verlies in 28 beurten met 24-40. De spots waren gericht op Berry Dallinga. Nog geen winstpunt had hij dit seizoen gehaald en ook nog niet echt goed gespeeld. Tegen een geduchte tegenstander als Frank Martens kwam hij voor het eerst echt tot bloei. Met een bliksemstart maakte hij Martens vanaf het begin kansloos. In slechts 13 beurten stond er 20-10 op de teller.
  Stroever
  Na de thee ging het even wat stroever, omdat er te maken ballen werden gemist. Maar rap herpakte Dallinga zich en vond zijn ritme terug. Bij 40-28 haalde hij grijzend zijn eerste zege binnen. Dallinga na afloop: ,,Het ging vandaag zoals de laatste weken op training. Ik had nu in de beginfase dezelfde rust als dan en dat betaalde zich uit. Toen maakte ik even wat foutjes waardoor de onrust er toch weer insloop. Maar gelukkig kreeg ik weer controle en won royaal.'' Na de pauze won Steven van Acker nog na felle strijd van Harrie van de Ven met 40-34 en verloor Peter de Backer op een punt van Davy van Havere.

ronde 5

Eerste zege Dallinga binnen

 • Dallinga.com - 't Ivoor 6-2: Een blik op de ranglijst moest de eerste zege van Dallinga worden. Toen de opstelling van de hekkensluiter bekend werd was dat meteen anders. Met de overgevlogen Spanjaard Ruben Legazpi en de ingehuurde Jef Philipoom zag het team er even anders uit dan normaal. Toch werd het de eerste zege, maar het had zomaar anders kunnen zijn. Dankzij een eindsprintje van Allan Schrøder tegen de Spanjaard Ruben Legazpi was het spannend tot de laatste beurt. Bij 37-37 maakte de Deen het met 3 uit, tot eigen en zijn team's vreugde, 40-37 in 35 beurten. Op de andere tafel speelde Bart Ceulemans een kansloze wedstrijd tegen Huub Wilkowski die een bijzondere start kende met 22-8 na 10 beurten bij de pauze en met 40-27 winnend afsloot in 22 beurten. De jonge Belg maakte in de na beurt nog 5 punten waardoor de uitslag nog een aanvaardbaar aanzien kreeg. Na de pauze krak Jean Paul de Bruijn alle bestaande verwachtingen. Eerst kwam hij na 11 beurten met 10-22 achter tegen Dave Christiani om vervolgens met 1, 2, 5, 6, 0, 2, 13 1 en 1 de winst ruimschoots op te halen, 40-27 in 18 (2.222). Op de andere tafel vocht Steven van Acker een boeiend duel uit met zijn landgenoot Philipoom Van Acker leek de eerste helft  regelrecht op verlies aan te koersen toen het 6-18 stond na een bliksemstart van Philipoom. Die kon dat niet handhaven waar Van Acker juist zijn ritme vond. Na 20 beurten was het 29-29 en Van Acker stoomde meteen door naar 39 -31. Drie keer miste hij de matchbal en zag zijn tegenstander naderen tot 39-38 vooraleer hij het karwei afmaakte, 40-38 in 28.

ronde 6

Winst en verlies voor Dallinga.com

 • Dallinga.com - S.I.S. Schoonmaak 2-6: Na regen komt zonnenschijn wordt wel gezegd, maar omgekeerd komt het ook voor. Dallinga kan erover meepraten. Na de vreugde een dag eerder volgde de kater een dag later. Het begon al direct met Allan Schrøder die zij partij kansloos verloor en alleen met 8 punten in de laatste 2 beurten zijn score een redelijk aanzien gaf tegen Martien van der Spoel, 33-40 in 27. Op de andere tafel nog een huzarenstukje van Peter de Backer die in de slotfase een 33-37 achterstand niet alleen goed maakte maar ook de winst pikte met een fraaie slotserie van 7 en daarmee een sjachrijnige Jean van Erp achterliet. Dat werd het enige hoogtepunt voor de thuisploeg. Na de pauze ging Steven van Acker die het Raymund Swertz pas lastig wist te maken 18-31 was. Toen leek er een remonte te komen, die kwam er ook wel maar die reikte niet ver genoeg, 36-40 in 34. De Bruijn tenslotte zal zich als een kleine jongen hebben gevoeld. Hij kreeg van Eddy Merckx een biljart les, zoals hij die zelf wel geeft aan anderen. Kansloos was zijn nederlaag van 10-40 in 15 beurten. Merckx had de laatste weken al vaker partijen van 10, 12 en 15 beurten maar tegen de Bruijn was extra pijnlijk. 

ronde 7