NK dames GR 2021-2022

Het Nederlands Kampioenschap dames driebanden groot wordt gespeeld in Horecabedrijf 'Mans'' in Mariënberg.
Zeeuwse deelnemers zijn Joke Breur en Sylvia Eckel. Vrijdag vanaf 11.00 uur zijn de kwalificaties. Zaterdag het hoofdtoernooi in poules en zondag de K.O.'s.

 • Kwalificaties: De Zeeuwse dames hadden het knap lastig. Sylvia Eckel speelde haar eerste partij gelijk tegen Gerrie Geelen in haar beste partij van het toernooi (0.555). Daarna werd in een zeer matig duel gewonnen van Anja Verbogt (13-11) en in een nog slechter duel verloren van Sabine Bakker. Desondanks plaatste zij zich voor het hoofdtoernooi.
  Dat deed ook Joke Breur die haar eerste partij met 16-14 verloor van Andrea Hofman om vervolgens Jetty Beersma met 20-18 en Ineke Kooistra met 20-16 te verslaan. Met 0.525 algemeen een beste start.
 • Hoofdtoernooi poulefase: De beide Zeeuwse troffen elkaar in de p[oule des doods met twaalfvoudig NK en op weg naar haar dertiende Thérèse Klompenhouwer en Sabine Bakker. Eckel moest als eerste tegen de regerend kampioen en ging stevig onderuit al speelde zij met 0.400 niet eens slecht., 14-25 in 35 beurten. De tweede tegen streekgenoot Joke Breur ging het een stuk minder en werd kansloos verloren met 25-15 in liefst 49 beurten. De laatste partij tegen Sabine Bakker waarvan in de kwalificatie werd verloren eindigde nu in een minimale overwinning van 21-20. Lang leek Eckel een vlotte zege te boeken maar in de na beurt kwam Bakker sterk terug met een serie van 3 en een kets in de laatste.
  Joke Breur verloor haar eerste partij met 21-19 in 50 van Bakker won zoals eerder aangehaald van Eckel en moest in haar slotpartij tegen Klompenhouwer. Ook voor haar was geen eer te behalen tegen de aanstaande kampioen en met 8-25 ging de zege naar de Nijkerkse in slechts 15 beurten. Voor Breur was het een van haar beste partijen op moyenne, voor Klompenhouwer de beste met 1.666.
  Met Klompenhouwer als poulewinnaar moest de rekenmachine de doorslag geven wie mee naar de kwartfinale zou gaan. Immers Breur, Bakker en Eckel hadden elk twee punten. Het moyenne van Breur was met 0.456 echter het beste en zij komt zondag in de kwartfinale tegen Karina Jetten. Eckel werd uitgeschakeld.
  Voor Breur hield het in de kwartfinale op. Daarin was Jetten (later verliezend finalist) veel te sterk, met 14-30 in 43 beurten kwam het einde voor de Terneuzense die beslag legde op de achtste plaats.
  De titel ging zoals verwacht naar de twaalfvoudig kampioen Klompenhouwer die in de finale overigens na hard labeur afrekende met Jetten, 30-24 in 25.
 •  Breur op NK