PK Bandstoten 2021-2022

Verslagen en uitslagen 

Bandstoten Open NK Kampioenschap
V
ier en twintig deelnemers starten in het Open Nk verdeeld over 6 poules van 4.
Jean Paul de Bruijn is enig Zeeuws deelnemer. Hij begon zijn kampioenschap winnend tegen Gert van Beek, naar eigen zeggen moeizaam maar blij met de winst, in 11 beurten, 100 tegen 79. De tweede partij ging toch wel verrassen verloren voor De Bruijn al was het met minimaal verschil. Hij verloor met 99-100 in 6 van Harrie van den Boogerd. De laatste poulewedstrijd werd echter gewonnen van Roland Deelen met 100-59 in 12. Een plaats in de KO fase is daarmee verzekerd.
Die vreugde was van korte duur in kwartfinale werd De Bruijn uitgeschakeld na barrage door Micha van Bochem, 119-120 in 10.
Jean Paul de Bruijn verrassend vroeg naar huis op NK bandstoten
SIEBENGEWALD Jean Paul de Bruijn, zowel als welke biljartkenner ook, had niet verwacht dat hij vroegtijdig zou worden uitgeschakeld op het NK bandstoten.
Eén keer werd de Hulstenaar wereldkampioen en 6 keer Europees Kampioen. Het zijn vervlogen tijden want speelden zich af in het eerste decennium van deze eeuw. Sinds bandstoten niet meer zijn topprioriteit is, verdween ook de suprematie in deze spelsoort. Voor Nederlandse begrippen is hij nog altijd top. Dit keer in eigen land echter niet. De poulefase kwam De Bruijn nog vlotjes door al verloor hij toen ook al één partij tegen Harrie van den Boogaard met 99-100 in 6 beurten. In de achtste finale waren er geen problemen tegen Dennis Timmers die hij met 100-39 in 8 versloeg. Problemen kwamen er pas in de kwartfinale in zijn partij tegen Micha van Bochem. De bloedstollende partij eindigde op 100-100 na 8 en kreeg een vervolg met een barrage naar 20 punten. De Bruijn scoorde 19 punten Van Bochem 20. Einde verhaal voor De Bruijn die over het hele toernooi gezien slechts 2 caramboles tekort kwam. “Ik heb mijn topniveau niet gehaald en dan verdien je niet te winnen. Volgende keer beter ” was de keiharde analyse van de Zeeuws Vlaming. Kampioen werd Michel van Silfhout.