Wereld Beker driebanden

WB Veghel.

Joris van 't Zelfden. Joris van 't Zelfden  © Joop van den Oudenhoven

Debutant uit Driewegen naar volgende ronde in wereldbeker driebanden
VEGHEL - Driebander Joris van ’t Zelfden uit Driewegen heeft zijn geplaatst voor de volgende kwalificatieronde van de wereldbker in Veghel. De Zeeuwse biljarter ging als lucky loser door.

Joop van den Oudenhoven 08-11-21, 13:19 Bron: PZC
PPPQ kwalificatie. In zijn eerste partij tegen de Fransman Vincent Lelievre nam hij een royale voorsprong maar miste de rust en de ervaring om die over de streep te brengen, 30-30 in 46 beurten. Ook in zijn tweede partij liep hij snel weg bij zijn Turkse tegenstander Cem Cemal Heyik. Dit keer behield hij wel zijn voorsprong, 30-22 in 30.
Lelievre won echter nóg royaler van de Turk waardoor Van ’t Zelfde tweede in de poule werd. Als enige tweede met 3 punten werd hij na afloop van de speeldag beste verliezer en komt dinsdag opnieuw in actie.
Ook Joey de Kok uit Lewedorp is dan van de partij. Van ’t Zelfden, student bouwkunde aan de HZ in Vlissingen: ,,Ik was de eerste partij wel wat nerveus en moest zelfs in de nabeurt nog gelijkmaken. Die Fransman ging me nog voorbij, maar ik was uitgelaten toen ik hoorde dat ik toch nog verder mocht.‘’

Joey de Kok Joey de Kok   © Ton Smilde

PPQ kwalificatie. Een dag die bol stond van de emotie en spanning. Na een bloedstollende strijd in poule J griste De Kok de eerste plaats voor de neus van de Franse jeugdkampioen Panania weg.
Het kostte wel bloed, zweet en tranen want De Kok verloor zijn eerste partij van de Nederlander Durdu met 26-30. Won de tweede partij van Panaia met 30-29 en moest afwachten wat de Turk en de Fransman tegen elkaar zouden doen. Op moyenne mocht de Fransman bij winst niet minder dan 27 beurten maken om achter De Kok te eindigen. Zijn concurrenten maakte er een thriller van met steeds wisselende kansen tot Panaia in de slotfase afstand nam en won met 24-30 maar in 28 waardoor De Kok spekkoper werd met 1.217 tegen 1.180 en morgen terugkomt. Joris van ’t Zelfden was geen schaduw van zichzelf gisteren en leed twee kansloze nederlagen en werd uitgeschakeld.

Laatste Zeeuw uitgeschakeld in Wereld Beker driebanden
Het zit erop voor Joey de Kok uit Lewedorp in het Wereld Bekertoernooi driebanden. De derde ronde werd zijn laatste, al begon hij ijzersterk aan zijn opdracht. In zijn eerste partij speelde hij de Duitser Lukas Stamm volledig van de tafel. Mede dankzij een fraaie serie van 7 maakte hij het gat met zijn tegenstander zo groot dat die al vroegtijdig het zinloze van zijn missie inzag. De Kok zegevierde met 30-13 in 22 beurten. Het fraaie moyenne van 1.363 was veelbelovend. Echter in zijn tweede partij tegen de Griek Kostantinos Kokkoris moest er worden geworden voor beide spelers. Kokoris had verloren van Stamm maar wel met een formidabel gemiddelde van 2.333. Zelfs een remise zou voor hem daardoor voldoende zijn voorpoulewinst. Zelfs dat stond hij De Kok niet toe. Sterk spelend en de Lewedorper weinig kansen biedend nam de Griek de touwtjes stevig in handen en liet die niet meer los met als resultaat winst met 20-30 in 25 beurten. Daarmee is de laatste Zeeuw uit het toernooi mede omdat Jean Paul de Bruijn als gevolg van zijn (inmiddels opgeheven) schorsing door UMB heeft besloten niet meer deel te nemen aan Wereld Beker wedstrijden.

Wereldbeker Las Vegas 2022

Joey de Kok begon uitstekend aan het toernooi in de gokstad in de VS. Twee overwinningen bracht hem in de derde ronde na zijn start in de tweede. Alleerseerst moest de Amerikaan Kang Lee er aan geloven met 30-23 in 30 beurten en vervolgens werd Harry Pena uit Colombia verslagen met 30-25 in 32. Vandaag keert hij terug om zijn kansen opnieuw te verdedigen. Voor Ronald van geyt was het toernooi van korte duur. Na twee kansloze nedrlagen en zwak spelend werd hij uitgeschakeld. Eerst was de Nederlandse Karina Jetten met 13-30 in 40 de baas waarna ook de Amerikaan Jorge Hernan Pattarroyo te sterk bleek, 19-30 in 37.
Joey de Kok vlotjes verder in Wereldbeker driebanden

LAS VEGAS Joey de Kok uit Lewedorp heeft de smaak te pakken in gokstad Las Vegas tijdens de World Cup driebanden. Na twee uitstekende overwinningen verlengde hij zijn verblijf met minimaal een dag. Allereerst werd de Nederlander Volkan Cetin in een prima duel verslagen met 30-20 in 28 beurten om vervolgens nog iets beter te doen tegen de Amerikaan Carlos Mario Villegas 30-21 in 26 beurten. Vandaag komt hij uit tegen Frank Torres uit de VS en de Koreaanse topspeler Sung Won Choi. Voor Sylvia Eckel was het na een speeldag gedaan. Zij verloor twee keer eerste van de Amerikaan Sang Hoon Jeong met 16-30 en daarna met 8-30 van de Koreaan Ja in Kang.
Joey de Kok komt één carambole tekort voor een plaats in het hoofdtoernooi van de World Cup in Las Vegas

LAS VEGAS Na een fantastisch gespeelde laatste kwalificatieronde zit het toernooi er voor De Kok toch op.
Eén punt scheidde hem van een unieke prestatie namelijk het hoofdtoernooi. Nog niet eerder was hem dat gelukt, sterker nog zo dichtbij was hij nog nooit. Na eerst een uitstekende overwinning op de Amerikaan Frank Torres met 40-27 in 28 beurten volgde een titanenstrijd met een van Korea’s beste driebanders en oud wereldkampioen van 2014 Sung Won Choi die de Koreaan met 40-39 won in 25 beurten. Daarmee werd De Kok tweede in de poule en vierde in de ronde ranking. Drie van hen gaan naar het hoofdtoernooi. Nummer vier grijpt overal naast maar kan terugzien op een wereldprestatie. “Ik baalde na de wedstrijd hevig maar ben wel trots op mijn presteren hier.” aldus De Kok na afloop.

Wereldbeker Ho Chi Minh City, Vietnam

Zeeuwse driebander in Vietnam: touwtje breekt na wereldpartij
HO CHI MIN CITY - Driebander Joey de Kok uit Lewedorp is uitgeschakeld in de wereldbeker in Vietnam. Wat zo spectaculair begon, eindigde in mineur.

Joop Van Den Oudenhoven 26-05-22, 09:19 Bron: PZC
Na zijn eerste partij tegen de Nederlander Barry van Beers leek zijn definitieve internationale doorbraak aanstaande. De Kok won op overtuigende wijze met 30-20 in 15 beurten, gemiddelde van 2.000. Een plaats in de laatste kwalificatieronde leek in zicht.

Het vervolg was echter dramatisch. Na een debacle tegen de Vietnamees Van Ly Dao met 11-30 in 16 beurten (0.688) was hij gedegradeerd van favoriet tot verslagene. ,,Jammer, ik speelde de eerste partij zo goed, maar in de tweede ging het halverwege mis. Na 10 beurten was het nog 9-13 voor Dao maar na een serie van 9 van hem brak bij mij het touwtje.‘’