De Visser Optiek kadertoernooi

Voor de vijftiende keer wordt het De Visser Optiek kader toernooi gehouden in Noordgouwe.
Peter de Bree, moet 200 38/1 net als Johan Devos. Robert van Stevendaal 175 38/1. De overige spelen 38/2 naar 200 punten (Wilbert van Dijke, Bas Reedijk, Danny Walhout, Jan Goudzwaard en Frans van de Luijtgaarden.
In de eerste ronde kwam topfavoriet en titel verdediger Peter de Bree al meteen bovendrijven. Met een degelijke winstpartij op Frans van de Luijtgaarden in 10 beurten werd het 200-118. Bas Reedijk pakte de voorlopige koppositie door een overwinning van 175-130 op Danny Walhout. Robert van Stevendaal won ook en wel van Jan Goudzwaard met 175-118 in 14. Wilbert van Dijke en Johan Devos speelden tegen elkaar gelijk 175-175.
In de tweede ronde handhaaft De Bree zich maar neemt de leiding over van Reedijk. De Bree wint in 10 beurten van Goudzwaard. Stevendaal wint van Van Luijtgaarden, Van Dijke verslaat Walhout in 6 en Devos wint van Reedijk die daarmee uit de top duikelt.
Na de derde ronde weer een andere leider. Van Stevendaal verslaat Devos en grijpt de koppositie omdat De Bree zijn eerste verliespartij lijdt tegen Walhout. Van Dijke is nu tweede na winst op Goudzwaard. De Bree is derde Devos vierde en Van Luijtgaarden vijfde na winst op Reedijk.
Na de vierde ronde blijft de kop van de ranglijst gehandhaafd. Van Stevendaal blijft eerste na winst en blijft ook ongeslagen. Van Dijke blijft tweede na een gelijkspel tegen De Bree. Walhout is warm gedraaid en wint zijn twee partij en bezet nu de vijfde plaats. Reedijk, Van Luijtgaarden en Goudzwaard (nog altijd puntloos) blijven de hekkensluiters.
In de vijfde ronde wint Van Stevendaal van Walhout, Van Dijke van Reedijk, De Bree van Van de Luijtgaarden en Devos van Goudzwaard.
De zesde ronde kondigt de terugkeer van De Bree aan. Niet alleen wint hij van Van Stevendaal maar geeft een demonstratie met een slotserie van 153. Van Dijke wint weer nu van Devos. Walhout verslaat Reedijk en Goudzwaard Van de Luijtgaarden. Goudzwaard behaalt zijn eerste zege en komt niet alleen van de hatelijke nul af maar doet ook de laatste plaats over aan Reedijk.
De finale wordt nog spannend met Van Dijke op de eerste plaats met 10 punten, Van Stevendaal op de tweede ook met 10 en De Bree als derde met 9.
 Walhout verslaat van de Luijtgaarden en stijgt naar de vijfde plaats. De Bree wint van Reedijk nu met een slotserie van 140. Van Stevendaal verslaat van Dijke en pakt de winst in het toernooi.
Eindstand: 1. Van Stevendaal 12, 2. De Bree 11, 3. Van Dijke 10, 4. Devos 7, 5. Walhout 6, 6. Van de Luijtgaarden 4, 7 Goudzwaard 4, 8. Reedijk 2.

Robert van Stevendaal