Eredivisie ronde 5 en 6

 

Team Dallinga

v.l.n.r. Jean Paul de Bruijn, Peter de Backer, Berry Dallinga, Steven van Acker. Allan Schrøder ontbreekt op de foto.
© Joop van den Oudenhoven

Winst en verlies voor Dallinga.com in eerste dubbel weekeinde
SLUISKIL - Dallinga.com heeft na de eerste overwinning van het seizoen op zaterdag, op zondag een nederlaag moeten slikken. Tegen S.I.S. Schoonmaak kwam het team niet verder dan een 6-2 nederlaag, Joey de Kok leed twee nederlagen met en voor zijn team DKM Tools.
Joop van den Oudenhoven 11-10-20, 19:00 Bron: PZC
Driebanden eredivisie. Dallinga.com - ‘t Ivoor 6-2 en Dallinga.com - S.I.S. Schoonmaak 2-6: Dat de ene dag de andere niet is, werd voor de driebanders uit Sluiskil dit dubbelweekeinde duidelijk. Zaterdag was het nog feest na de eerste zege van het seizoen met een glansrol voor Jean Paul de Bruijn. Toen een doorslaggevende serie van 13 na een achterstand van 12-25 de partij in zijn voordeel deed kantelen en op tegenstander Dave Christiani verlammend werkte. Allan Schrøder vierde zijn eerste overwinning sinds zijn aantreden bij Dallinga.com en Steven van Acker verraste met een royale zege op Jef Philipoom. Zondag werd de dag van Peter de Backer toen hij in het slot van de partij tegen Jean van Erp een achterstand van 33-37 met een serie van 7 omzette in winst, 37-40, 25. Voor Jean Paul de Bruijn werd het een weekeinde van Jantje huilt Jantje lacht. Zaterdag een mooie overwinning, zondag een vernederende nederlaag tegen Eddy Merckx met 10-40 in 15. Steven van Acker en Allan Schrøder verloren met respectievelijk 40-33 van Martien van der Spoel en Raymund Swertz met 36-40, in 34.
Eerste divisie. Treva/Theory Cues - BC Arnhem 4-4: Eén punt is nog altijd beter dan geen, maar tegen de hekkensluiter is dat toch wat magertjes. Kopman Dustin Jäschke zorgde als laatste speler voor de remise van zijn team dankzij een royale zege op Karel Brand. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit want halverwege stond hij met 14-22 achter. Zeven beurten later was het al gelijk en daarna werd het verschil gemaakt, 40-33 in 39. Rini Boeren werd man van de match. Hij kleineerde Rudy Gerritsen op bord 3 met een uitstekende partij, 35-21 in 29 beurten. Verliezers voor de thuisploeg waren Luc Peeters en Patrick Vasseur. Peeters kwam met 33-35 in 39 net tekort tegen Anton Konings na lang precies gelijk te zijn opgegaan. Vasseur was nog niet bekomen van de zeperd vorige week tegen Raymond Ceulemans en ging nu kansloos ten onder tegen de jonge Duitser Tobias Bouerdick, 25-40 in 32 beurten.
Tweede divisie. Polka Print - Treva 2/Theory Cues 8-0: Welgeteld één punt hadden ze tot nu toe behaald, maar juist in de streekderby volgde de wederopstanding van Polka. Beide teams verschenen in hun sterkste opstelling aan de start van dit prestige duel. Op de borden 1 en 2 waren de verschillen klein. Koen Saver won met 35-31 in 36 beurten van Richard de Bruin en Jean Paul de Kraker met 35-32 in 51 van Ronald van Geyt. Daarvoor was de kloof een stuk groter. Marc van der Spiegel vermorzelde Raymond Nicodem met liefst 30-14 in 35 en Meerten Dallinga deed hetzelfde met Raymond Eckel 30-14 maar in 51.
Pearle Opticiens 2 - BV Sprundel 2 4-4: Een verdienstelijk en verdiend punt voor de thuisspelers tegen de tot dan gedeeld nummer twee van de ranglijst. Filip Verspeelt versloeg Eric de Busser na aanvankelijk gelijk te zijn opgegaan met 35-28, 56. Cor de Jonge hield een puntje over op Arthur van Schijndel na een uitermate spannend duel, 35-34, 50. De Jonge stond met 30-34 achter maar zijn tegenstander miste twee keer de matchbal en ook nog de na beurt. Spannend was het ook bij Robin Claerhoudt tegen Jef Vantournhout maar nu miste Claerhoudt twee keer de kans om het uit te maken en ging de winst naar de bezoeker, 27-30, 51. Kansen had Eddie van Goethem nimmer, hij ging met 21-30 in 35 hard onderuit tegen Ron Luijendijk.

Winst en verlies bij entree De Bruijn.

Hij miste vier optredens wegens verblijf in Zuid-Korea, maar nu is Jean Paul de Bruijn vervroegd teruggekeerd. Zijn eerste partijen van dit seizoen voor Dallinga leverden hem gemengde gevoelens op.
JOOP VAN DEN OUDENHOVEN
Zaterdag tegen Dave Christiani werd het 40-30 in 18 beurten. Goed voor 2.222 gemiddeld. Toch viel er wel wat op aan te merken. De Hulstenaar begon slecht aan de partij met twee gezichten en kwam met 12-25 achter. Plotseling ontbrandde de motor en vloog hij mede dankzij een serie van 13 in 7 beurten winnend door de finish. Zondag tegen Eddy Merckx kende de partij slechts één gezicht. Merckx die de laatste weken al partijen in 10 en 12 beurten besliste gebruikte nu 15 beurten om De Bruijn berustend achter te laten op 10-40. De Bruijn: ,,Gisteren viel het onze kant op en vandaag helemaal niet. Steven had nog een kansje maar kon het niet benutten om nog remise te maken. Ik was volstrekt kansloos tegen een fantastische Eddie Merckx en werd weggespeeld. Hij scoorde aan de lopende band en verdedigde goed waardoor ik niet in de partij kon komen. Dat gebeurt soms hè. We kunnen als team tevreden zijn met 2 punten. ,,Volgende week als de corona het toelaat een nieuwe kans tegen Dekker Keukens.

Dallinga.com won zaterdag met 6-2 van hekkensluiter 't Ivoor uit Boxtel en zondag werd er met dezelfde cijfers verloren van koploper S.I.S. Schoonmaak.