21-09-2021 Eredivisie ronde 2

Dallinga.com - A1 Biljarts 4-4:

  • Dallinga.com speelt weer gelijk, Joey de Kok verliest ruim
    SLUISKIL - De eerste thuiswedstrijd van het seizoen kende twee gezichten. Voor de pauze leden Raymond Ceulemans en Berry Dallinga een nederlaag waardoor het 0-4 stond. Na de pauze trokken Peter de Backer en Steven van Acker de stand weer gelijk. Joey de Kok moest een ruime nederlaag slikken.

    Joop van den Oudenhoven 20-09-20, 18:15 Bron: PZC
    1
    Joey de Kok, op archief tijdens de GP in Tilburg, hij slaagde er dit keer niet in om te winnen.
    Joey de Kok, op archief tijdens de GP in Tilburg, hij slaagde er dit keer niet in om te winnen. © Jan Rosmulder
    Driebanden eredivisie. Dallinga.com - A1 Biljarts 4-4: Voor de pauze speelde Ceulemans een ongelukkige wedstrijd, desondanks leek hij toch nog op weg naar de overwinning, toen hij bij 33-30 voor het eerst in zijn wedstrijd tegen Rudy de Laet op voorsprong kwam. De Laet liet dat echter niet over zijn kant gaan en trok de winst met eerst een serie van acht en direct erna met twee naar zich toe, 36-40, in 34. Berry Dallinga kende tegen Kay de Zwart, onlangs nog verliezend finalist van de Grand Prix in Rosmalen, tot een stand van 17-15 een goede start. Daarna viel Dallinga volledig stil en verkrampte zienderogen. De Zwart profiteerde dankbaar. ,,Ik miste ineens makkelijke ballen, speelde te zacht of te hard. Vanmorgen bij het inspelen was mijn afstoot perfect en tijdens de wedstrijd was dat gevoel helemaal weg. Slechte partij en balen dus.” Na de pauze keerde de kansen. Peter de Backer veegde in zestien beurten de tafel aan met Jelle Pijl, 40-14 met een hoogste serie van tien. Steven van Acker vloerde op de andere tafel Richard Bitallis 40-26 in 28 en daarmee haalden ze toch nog een punt voor hun team.

    Joey de Kok kreeg na zijn mooie overwinning in de eredivisie dit keer een ‘oorwassing‘ te verwerken. Tegen Adrie Demming werd het 23-40 in 50 beurten.

    Driebanden eerste divisie. Kippenpan.nl - Treva Theory Cues 6-2: Voor de pauze verloor Luc Peeters met een gering verschil en na een acceptabel aantal beurten van Lennart Schrauwen, 35-31, in 39. Op de andere tafel pakte Rini Boeren in zijn tweede wedstrijd voor Treva zijn eerste overwinning. Hij versloeg Bryan van Genechten met 35-29 in 43. Na de thee begon de ellende. De vier kopmannen maakten er een potje van waarin verlies voorkomen vele malen belangrijker leek dan winnen. Op tafel één ging Patrick Kesteloot in een spannend duel met 40-39 in 57 ten onder tegen Danny Geysen na vijf matchballen te hebben gemist. Op bord twee vond een Zeeuwse veldslag plaats die al even eerste divisie-onwaardig was. Jens van Dam uit Sas van Gent, dit seizoen uitkomend voor de thuisploeg, won na 62 beurten van streekgenoot Patrick Vasseur uit Sas van Gent, 40-34.

    Tweede divisie. Treva 2 Theory Cues - BV Sprundel 3 4-4: Een merkwaardige wedstrijd waarin de bezoekers voor de pauze de lakens uitdeelden en met 0-4 voorkwamen. Raymond Eckel (18-30) en Rinus Kramer (25-30) verloren. Na de thee kantelde de wedstrijd volledig. Won Ronald van Geyt met dank aan tegenstander René Kuijstermans die verzuimde de matchbal te maken met 35-34 in 52. Raymond Nicodem leek af te stevenen op een recordpartij toen hij na twintig beurten met 33-12 leidde. Toen kwam de klad erin en had hij nog 23 beurten nodig om zijn laatste twee puntjes te maken, 35-25 in 43.

    ‘t Tapperijke - Polka Print 4-4: Het eerste puntje voor Polka Print. Dankzij ijzersterke kopmannen Marc van der Spiegel en Jean Paul de Kraker die een 4-0 achterstand bij de pauze gelijk trokken. Van der Spiegel (0.945) versloeg oud eredivisie speler Ries Heeren met 18-35 in 37. De Kraker deed het nog beter en kleineerde Ad Poppelaars met 17-35 in 34 beurten, goed voor een gemiddelde van 1.029. Daarvoor verloren Meerten (30-27) en Louis Dallinga (30-16) na zwakke optredens.

    De Distel Biljarts 2 - Pearle Opticiens 2 8-0. De bezoekers konden de goede competitiestart geen vervolg geven. Alleen Etienne van Damme kon zich meten met zijn tegenstander Jack Buijk, maar verloor desondanks, 35-30, in 40. De thuisploeg was ook in alle andere partijen een stuk beter. Eddie van Goethem (30-20) en Robin Claerhoudt (20-16) kregen er flink van langs en Piet Rodts verloor met kleiner verschil, maar haalde zijn normale niveau ook niet.
  • Dallinga speelt weer gelijk
    De eerste thuiswedstrijd sinds 1 maart van het driebandenteam Dallinga.com eindigde in 4-4 en gaf op alle fronten stof tot nadenken.
    JOOP VAN DEN OUDENHOVEN
    In Hotel Dallinga stond aan de rand van elke tafel een plastic scherm en de bezoekers werd verzocht om op de (gereserveerde) plaats te blijven zitten en niet te gaan wandelen. Een vreemde ervaring, omdat de biljartsport juist wordt gekend om zijn vele contacten en vriendschappen. Ook aan de biljarttafel was het wennen. Arbiters met mondkapjes, aangepaste trekstoot en worstelen met het materiaal.

    De pauze kwam met een tegenvallende 0-4-achterstand voor Dallinga tegen A4 Biljarts. Raymond Ceulemans speelde een ongelukkige wedstrijd, leek op het einde terug te komen bij 33-30 maar op dat moment sloeg tegenstander Rudy de Laet toe met een prima serie van 8. Het werd 36-40 in 34 beurten. Berry Dallinga begon goed aan zijn partij tegen Kay de Zwart. De thuisspeler leidde tot 17-15 na 17 beurten, maar verkrampte vanaf dat moment helemaal. Na de pauze zorgden Peter de Backer en Steven van Acker alsnog voor het gelijke spel door overwinningen op Jelle Pijl (40-14, 16) en Richard Bitalis (40-26, 28). Ook het eerste duel speelde Dallinga.com al met 4-4 gelijk, vorige week tegen Bousema Lochem.

  •