Bousema - Dallinga

Dallinga opent seizoen met remise

  • SLUISKIL - Met nieuwkomer Allan Schrøder en zonder de afgezwaaide Caudron en Jean Paul de Bruijn sleepte het driebandenteam van Dallinga een punt uit de strijd met Bousema in Lochem: 4-4.
    Joop van den Oudenhoven 13-09-20, 18:50 Laatste update: 19:06 Bron: PZC
    Wat waren ze dichtbij een overwinning de mannen uit Sluiskil. Peter de Backer, vervanger van kopman De Bruijn kwam twee puntjes tekort tegen Stefan Galla, 40-38, maar had aan een gelijkspel genoeg gehad voor een teamoverwinning. Die kwam er niet, omdat hij in zijn laatste beurt een zeer moeilijk patroon van een formidabele oplossing voorzag maar op een tiende van een millimeter zag mislopen. Galla was er als de kippen bij om zijn laatste punt te maken. Allan Schrøder liet zien een welkome aanwinst te zijn met een royale overwinning op de altijd lastige Anno de Kleine, 24-40 in 27 beurten met een gemiddelde van 0.481 voor de Deen. Steven van Acker pakte ook de winst op Frans van Schaik, auteur van diverse biljartboeken over puntensystemen. De jonge Belg trok aan het langste eind met 35-40 in 32. Berry Dallinga trof het tot slot niet met Sander Jonen als tegenstander die na 2 beurten al met 11-0 leidde. Telkens als Dallinga zich terug knokte liet Jonen een serie aantekenen waardoor de achtervolging moest worden ingezet. Dat lukte uiteindelijk niet, het werd 40-31 in 34 voor de Amsterdammer in Lochemse dienst.
    Joey de Kok, uitkomend voor DKM Tools in Oosterhout, speelde zijn openingswedstrijd tegen Herman van Daalen. Het werd 40-38 voor De Kok uit Lewedorp in 37 beurten. Zijn team speelde gelijk tegen de Hagenaars: 4-4.
    Eerste divisie. Treva Theory Cues-N-Surance 4-4: Het eerste puntje is binnen voor de Goesenaren. Het moest bij de thuisploeg van de borden een en twee komen. Kopman Patrick Kesteloot bleek veel te sterk voor Huidji See en sloot af met 40-27 in 31. Patrick Vasseur hield een puntje over tegen Serg Dianov na een riante 35-28 voorsprong bijna uit handen te hebben gegeven. Nieuwkomer Rini Boeren en Luc Peeters verloren beiden hun partij met gering verschil. Boeren kwam vijf en Peeters twee punten tekort.
    Jens van Dam debuteerde verdienstelijk voor zijn nieuwe team Kippenpan.nl. In de uitwedstrijd tegen BC Tegelen zorgde hij voor het enige wedstrijdpuntje voor zijn team na een 35-35 gelijkspel in 48 beurten tegen Paul Savelkoul. Zijn team verloor met 7-1.
    Tweede divisie. Polka Print-De Distel Biljarts 2 2-6: De Sluiskillenaren begonnen slecht aan het seizoen. Dirk Vlerick, Meerten en Louis Dallinga verkeerden nog in vakantiemodus en kregen een zware nederlaag te slikken. Het werd respectievelijk 22-35, 16-30 en 21-30. Alleen Koen Saver was bij de les en won met 35-20 van Peter van Nassau.
    De Laan/Stolting Advocatuur-Treva 2 Theory Cues 8-0: Ook de Goesenaren liepen tegen een zware nederlaag op in hun openingsduel. Richard de Bruin haalde nog wel zijn niveau maar stuitte op een beresterke Wim Pelders 35-28 in 32. Ronald van Geyt met 35-16, Raymond Peeters met 30-22 en Raymond Eckel 30-21 gingen kansloos ten onder.
    Pearle Opticiens 2-Team Bouwpartners/Wear It 6-2: Promovendus Pearle bewees meteen in deze klasse thuis te horen. Met een gave overwinning liet Filip Verspeelt zien dat er rekening met hem dient te worden gehouden, 35-10 in 31 tegen De Bok. Ook Dion Bergmans was in goede doen en won royaal met 35-23 van Van Tetering. Yves Welvaert was Van de Lee ruimschoots de baas, 30-18. Alleen Etienne van Damme had zijn draai nog niet gevonden en verloor met 22-30 van Vander Geld.